Véfőfölszerelés

2009.11.06. 01:04

Szokták mondani, hogy ha kölcsön kapunk egy airsoft fegyvert, hogy vigyázz rá, mint a szemed világára! Igen ám, de hogyan várhatjuk el ezt a fajta törődést, ha az illető még egy védőszemüveget sem hajlandó föltenni?

Nem megyek bele a szabványok kavalkádjába, de a lényeg a következő: Munkavédelmi boltban, ami kapható VÉDŐSZEMÜVEG alatt, az mind megfelel annak az ISO minősítésnek, ami az airsoftra is vonatkozik.

A VÉDŐSZEMÜVEG HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!

Ne vegyünk részt olyan játékban, ahol nem hordják, az esetleges felelősségrevonás elkerülése érdekében. A haverokal még gyakorlás, pontlövészet közben is hordjuk.

A védőszemüveg tehát az a minimáis fölszerelés a fegyveren kívül, amivel a játékos játékon megjelenhet.

Ha kacérkodni szeretnénk a jövőben egy fogkrémreklámszerepléssel, akkor bizony az arcvédő maszk sem árt, ami filléres fölszerelés a fogpótlás költségéhez képest. Ezt egy magamfajta fogtechnikustól nyugodtan el lehet hinni.

Érdemes még térdvédőt beszerezni. Oh de ez nem mindegy, hogy milyen. Erről egy későbbi cikkben bővebben beszámolok.

A cudar időjárás ellen még a kamásli(azaz bokavédő), az esőköpeny, a sál, valamint a sapka is hatékonyan véd.

A kamásliról bővebben. A falklandi háborúban hatalmas mértéket öltött az influenzás/fölfázott/tüdőgyulladt, harcképtelen angol katona. Ennek nagy egyetlen oka a vizes aljnövényzet volt, amely eláztatta a katonák lábszárát. Azóta a Brit hadsereg újra rendszeresítette ezt az egyszerű eszközt. Ilyet outdoor üzletek forgalmaznak. Összel, tavasszal, hóban az alapfelszereltség része.

Egy olcsó műbőr kesztyű is nagy szolgálatot tehet. Az elhivatottabja lövészkesztyűt vesz. Én a lovasboltokban kapható lovaglókesztyűre esküszöm.

Kevesen említik meg, de a minősgi bakancs is a védőfelszerelés részét képezi. Itt nem a trágyataposó acélbetkós pánkcsizmára kell gondolni, hanem egy minőségi lábbelire, amely tartja a bokát. Viszlát ficam.

A bejegyzés trackback címe:

https://4funairsoft.blog.hu/api/trackback/id/tr1001503963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása