Hézagolás

2009.11.12. 09:33

A hézagolás a gearbox fogaskerekeinek finombeállítását jelenti. A hézagoláshoz 6mm-es külső, 3mm-es belső átmérőjű hézagolóalátéteket használjunk.

Ezek tipikus vastagságai

0.5mm

0,3mm

0,2mm

Dióhéjban annyit illik tudni a hézagolásról. hogy gearboxfüggő, ami működött az egyiknél, az nem biztos, hogy jó a másikra. Kb fél óra rámegy az életünkből, de sokat segít.

A jól hézagolt fegyver csendesebb, nem kopnak a fogaskerekek, nem feszülnek a fogaskerekek. Jobb az erőaátvitel gy minimális teljesítnménynövekedést érhetünk el.

Az igazi előny az élettartam megnövekedése. Hiszen a jól kent és jól beállítot fogaskerekek sok sok évig fognak hálásan működni.

Honnan tudom, hogy jól hézagoltam-e?

A válasz egyszerű. Szereljük össze a gearboxot úgy, hogy csak a csapágyak és a fogaskerekek legyenek benne. Hézagoljunk. Forgassuk meg a fogaskerekeket!

Szorul?

Kerreg?

Akkor nem jó

Érdemes fiyelni arra is, hogy 2-nél több hézagoló ne legyen egymáson a fogaskerék alatt, meivel így az hajlamos lesz az ütésre(billeg).

A kombinációk sora számos, jó próbálgatást és játkot kívánok.

Végezetül egy kép, remélem segít, az értékek természetesen nem jók minden gearboxra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://4funairsoft.blog.hu/api/trackback/id/tr741519622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása