Az airsoftot gyakorló egyének gyakran rendelkeznek másodlagos(secondary) fegyverrel. Ez legtöbbször egy pisztoly képében mutatkozik meg. A leggyakoribbak:

Colt 1911

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beretta 92

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a szerkezetek nagyon élethűek, mind működésüket, mind kinézetüket tekintve. 

Működési elvük szerint van AEP és GAS operated, azaz gázzal működő változat. Én az utóbbira szavazok. Az AEP* az AEG* kicsinyített változata, annál minden tekintetben gyengébb.

A gázos pisztolyok tárában van egy gáztartály, amelyet egy szelepen keresztül lehet tölteni, a tárat fejjel lefelé fordítva. A lőszer egy sínbe kerül, ami szintén a tárban található.

Az AEP fegyverek esetében a helyzet változó. Van, hogy a tárba helyezik el az akkumlátort, van, hogy a fegyverbe.

A gázos fegyvereknél a pisztoly szánja hátrasiklást szimulálhat, a gáz egy részét erre a mozgásra használva el. Ebből a szempontból két kategóriába sorolhatóak a GAS pisztolyok. Az egyik a BLOW BACK(GBB), azaz szánhátrasiklós. A másik a Gas Non Blow Back(GNBB), avagy nem szánhátrasiklós. Az utóbbi erősebb, hiszen a teljes gázlöketet a lövedék meghajtására hasznosítja.

A GBB-s pisztolyok hangulatban nagyszerűek, igazi lövés érzetét keltik. A gyűjtők, illetve az ínyencek vehetnek direkt erre hajazó pisztolyt. A japán Tokyo Marui cég pl. gyárt egy Hard Kick változatot a GBB-s Desert Eagle-ből. Volt már hozzá szerencseém, iszonyatjó.

A pisztolyokhoz többnyire 0,2g-nál nehezebb, extrém esetben ez jelenthet akár 0,43g-ot is! lőszert használnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://4funairsoft.blog.hu/api/trackback/id/tr611501582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása