Az airsoft, első fejezet

2009.11.04. 23:03

Az airsofttal hazai viszonylatban viszonylag korán megismerkedtem. Profi illetve gyökér aura nem leng körbe, ha erre a sportra gondolok. Azonban elmondható rólam, hogy igyekeszem komolyan venni a játékot, de csak azon a szinten, hogy még élvezhető legyen.

Az airsoftról röviden. Ez egy paintballhoz hasonló csapatjáték, ahol valódiak tűnő fegyverekkel, ill légpuskákkal lövik az emberek egymást. Mivel a golyó nem hagy nyomot ezért a játékos becsületén múlik, hogy jelzi e a találatot vagy sem. A terminátorok és a hegylakók, valamint az azokat spontán látó egyének köre sajnos széles.

Milyen fegyverrel érdemes kezdeni?

Nekem van egy régi ócska kínai stukkerom, amivel befürödtem.

Azóta vettem egy szintén kínai JG márkájú Ak-beta fegyvert. Tökéletesen üzemel. Egyetlen hibája ennek a típusnak az izléstelen színe az anyagoknak, amiből van. Így hát jó hobbista módjára darabokra szedtem és átfestettem olajálló, matt autofestékkel. Nagyon fasza lett.

Optikailag tuningoltam, de belenyúljak e a gépezetbe?

Az automata airsoftfegyverek avagy AEG-ek a legelterjedtebbek a piacon. Sok helyről beszerezhetőek. Működésükről elég annyit tudni, hogy egy GEARBOX-nak nevezett egységben egy motor fogaskerekeken át hajt egy dugattyút, ami egy rugót(SPRING) nyom össze. Ha végigér a dugattyú fogazata a fogaskeréken, akkor a rugó kinyúlik és a dugattyú léglöketét egy szűk NOZ-nak nevezett nyíláson át továbbítja a HOP UP kamrába(erről később) ahol fölvesz egy lőszert, majd azt a csövön át a külvilágba juttatja.

A száraz rész után térjünk a lényegre!

Tuning és azok hatása a fegyverre:

Gearbox: belatartozik a csapágyak és a henger és a hengerfej lecserélése, fontos cserélni a rugóvezetőt(SPRINGGUIDE). Az eddigiek stabilitást adnak a fegyverünknek. Az erősebb rugó beszerelése viszont erőt ad. Az alap 2009-es kínai (Cyma, JG) fegyverek 110-120-as rugóval rendelkeznek. Erősebb rugóhoz erősebb motor dukál(Infinite Torque).

Hop Up kamra: Ez az egyszerű szerkezet egy gumidarab, ami a lőszer útjába kerül. Ettől a lőszer megpördül. Ez azért jó, mert a pörgő testek stabilabbak. Ergo messzebbre tudunk ellőni, javulnak az esélyeink!

Cső, preccső: A precíziós csőnek alapesetben nem sok értelme van, azonban a találékony ember egy hangtompítóutánzat felszereésvel megtoldhatja egy lépéssel a csövének a hosszát. A régi cső helyére egy a hopkamrától a tompító végéig érőt helyezünk. Ezzel szintén nyerünk lőtávot. A csövek belső átmérője 6,03-6,05mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem annyira teljesítmény, inkább a játékos kényelmét szolgáló eszköz a RED DOT, az aimpont, a holosight. Ezek kis távcsőhöz hasonlatos eszközök, amelyek egy fölizzó, avagy egy lemezre kivetített pont segítségével könnyítik meg a célzást. Fölszerelésükhöz szereléksín, vagy a távcsövekről ismert karmantyús rögzítők szükségesek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ízelítőnek ennyit, folyt. köv.!

A bejegyzés trackback címe:

https://4funairsoft.blog.hu/api/trackback/id/tr171501337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jonszí 2011.08.16. 21:57:02

Szia

Lenne egy kérdésem a bétákkal kapcsolatban. Tesómnak is ilyen fegyvere van és a tűzváltókara állandóan vacakol.(jing-gong gyártmány) Egyrészt rájöttem h azért mert szar műanyag a váltórész és kiakad de most újonnan valamiért a rugó rész ami vált beragadt. Nem tudom h miért. Nem tudnál segíteni h mit kezdhetnék vele?
süti beállítások módosítása